Hakkers Autobedrijf Hardenberg

Hakkers autobedrijf Hardenberg, hèt adres voor onderhoud, APK keuring en reparatie van alle merken auto’s en bedrijfswagens.

Voor al uw zaken op het gebied van bedrijfswagens en auto’s bent u bij Hakkers truck & autotechniek aan het juiste adres. Alle werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd tegen een scherp tarief!

Hakkers autobedrijf Hardenberg

Hakkers autobedrijf HardenbergHakkers autobedrijf Hardenberg gebruikt uitsluitend kwaliteitsproducten en werkt met hoogwaardige apparatuur. Hierdoor kunnen wij het onderhoud aan uw auto snel en efficiënt uitvoeren, waardoor u uw auto nooit onnodig lang kwijt bent.

In de werkplaats van Hakkers autobedrijf Hardenberg staan de monteurs dagelijks voor u klaar om u met hun specifieke kennis van dienst te zijn. Wij werken alleen met de beste kwaliteit voor onderdelen. De veiligheid van onze klanten staat voorop, daarom controleren wij uw auto zeer zorgvuldig en ontvangt u van ons een persoonlijk advies.

Bovendien overleggen wij altijd eerst met u voordat wij tot reparatie overgaan, zodat u niet voor verrassingen en onverwacht hoge kosten komt te staan. Bij Hakkers autobedrijf Hardenberg weet u waar u aan toe bent en hoeft u niet bang te zijn voor onnodig dure reparaties!

Hakkers autobedrijf Hardenberg – De 4 belangrijkste controlepunten

Moderne auto’s hoeven niet zoveel aandacht als 50 jaar geleden, maar laat u dat niet een vals gevoel van veiligheid geven – er zijn nog genoeg dingen die u goed in de gaten moet houden. We weten allemaal dat regelmatig onderhoud van uw auto belangrijk is. Als u in de handleiding van uw auto kijkt ziet u genoeg punten. Gelukkig zijn er een paar belangrijke punten die u gemakkelijk zelf kunt controleren om uw auto veilig en betrouwbaar te houden.

Olie
Hakkers autobedrijf Hardenberg OlieOlie zorgt ervoor dat de onderdelen van de motor soepel draaien en goed werken. Mettertijd zullen uitlaatgassen van de cilinders en zelfs kleine stukjes metaal de olie verontreinigen en de doeltreffendheid verminderen.

Warmte van de motor breekt de olie ook af. Net als elke andere vloeistof zal de warmte de viscositeit (dikte) van de olie verminderen. Als de olie te dun wordt zal het de motor niet meer smeren zoals het zou moeten, en onderdelen zullen sneller slijten.

De tijd dat u elke 3 maanden of 5000 kilometer uw olie moest verversen is gelukkig al lang voorbij. Bij veel moderne voertuigen hoeft de olie pas na 15.000 kilometer te worden ververst. Om te weten wanneer bij uw auto de olie moet worden ververst moet u uw handleiding raadplegen. Veel nieuwere auto’s hebben zelfs een complex systeem, waarbij uw rijgedrag en de verschillende aspecten van de olie bepaalt wanneer de olie moet worden ververst.

Luchtfilter
Hakkers autobedrijf Hardenberg LuchtfilterEen verstopt luchtfilter kan leiden tot een hoger brandstofverbruik en het vermogen verminderen. De frequentie om het luchtfilter te vervangen is afhankelijk van twee factoren. Het aantal kilometers per jaar en de atmosferische omstandigheden tijdens het rijden.

Als u veel rijdt in zware omstandigheden (landelijke zandwegen of stedelijke gebieden met veel bouwstof) moet u het luchtfilter waarschijnlijk vaker vervangen.

Remblokken
Uiteraard zijn de remmen van uw auto zeer belangrijk. Voor hoe vaak u uw remblokken moet vervangen zijn echter geen vaste regels. Het is afhankelijk van uw rijstijl, het type rijden, het gewicht van het voertuig, de kwaliteit van de remblokken en de conditie van uw remschijven.

Uiteraard is het zo dat wanneer u agressief rijdt (bumperkleven, hard remmen bij stoplichten, enz.) u de remmen vaker gebruikt en ze sneller slijten dan normaal. Dit geldt ook wanneer u veel in heuvelachtig gebied rijdt of regelmatig in de file staat en moet optrekken en stoppen. Maar hoe kunt u weten of u de remblokken moet vervangen?

Er is een toenemend aantal merken waarbij een lampje op het dashboard gaat branden als uw remblokken aan vernieuwing toe zijn. Wanneer u een auto heeft waarbij dit nog niet wordt aangegeven; bijna alle remblokken worden geleverd met een ingebouwde slijtage-indicator! Deze bestaat meestal uit een klein metalen lipje op het remblok. Als het remblok slijt, zal dit op een bepaald moment contact maken en zult u een licht krijsend of schrapend geluid horen.

Zodra u dat schrapen hoort, is het tijd om de remblokken te vernieuwen. U hoeft het niet dezelfde dag te laten doen, maar probeer niet te lang te wachten. Als het schrapen verandert in een ruw slijpend geluid, moet u de remblokken direct laten vernieuwen! Langer wachten kan schade veroorzaken en dit zorgt ervoor dat uw remmen minder effectief zijn en kost u uiteindelijk meer geld.

Banden
Hakkers autobedrijf Hardenberg BandenHet laatste item op ons lijstje zijn de banden. De levensduur van de banden varieert net als de andere op de lijst. De meeste banden van personenauto’s gaan normaal tussen de 60.000 en 80.000 kilometer mee, maar in de praktijk kan dit anders zijn.

Banden worden soms tussentijds vervangen bij een lekke band, u heeft uw auto tweedehands gekocht, er doen zich andere problemen voor die bijdragen tot vroegtijdige slijtage; na 3 of 4 jaar zult u waarschijnlijk zijn vergeten wanneer u ze eigenlijk heeft gekocht.

Banden hebben, evenals remblokken, ingebouwde slijtage-indicatoren. Tussen het profiel zitten minuscule kleine ribbels die 1,6 mm hoog zijn. Wanneer het loopvlak van de band even hoog is moet de band worden vervangen. Dit is ook de minimale veilige profieldiepte bij een APK keuring.

Controleer uw banden elke maand op slijtage en beschadigingen. Het duurt slechts een minuut. Voel met uw hand over het loopvlak, vooral op de binnenste en buitenste randen. Als u iets raar voelt (ongelijke ribbels, golven) moet u uw banden laten controleren. Hakkers autobedrijf Hardenberg adviseert u graag bij de juiste keuze in zomer- en winterbanden.

Uit elke band ontsnapt continu een beetje lucht. Het is daarom belangrijk maandelijks de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging. Een zachte band wordt bovendien snel heet, waardoor de kans op een klapband toeneemt. Een te hoge bandenspanning is ook niet goed: dit zorgt eveneens voor een slechter contact met de weg en een hogere bandenslijtage.

Hakkers autobedrijf Hardenberg – onderhoud en reparatie van alle merken auto’s en bedrijfswagens

Er zijn nog tal van andere onderdelen die op een bepaald moment onderhoud nodig hebben. Verschillende vloeistoffen en motoronderdelen moeten van tijd tot tijd worden ververst of vervangen. De 4 bovenstaande items kunt u zelf gemakkelijk controleren zodat u veilig en vol vertrouwen de weg op kunt. Bij twijfel of problemen staat Hakkers autobedrijf Hardenberg voor u klaar om u met raad en daad terzijde te staan.

Hakkers autobedrijf Hardenberg, ook voor uw kleine en grote beurt, APK keuring, airco- en bandenservice!