Welke BMW grillen zijn er?

2023-04-14
Offenga

De grille van een BMW-auto is een belangrijk onderdeel van het exterieur en kan het uiterlijk van de auto aanzienlijk beïnvloeden. BMW biedt verschillende soorten grillen aan voor hun auto's, elk met een unieke uitstraling en functies. In dit artikel zullen we de verschillende soorten BMW grille nader bekijken en hun kenmerken bespreken.

Standaard BMW-grille

De standaard BMW-grille van Offenga is de meest voorkomende en herkenbare grille van het merk. Deze grille heeft een kenmerkend ontwerp met horizontale lamellen die over de breedte van de grille lopen. Het ontwerp is simpel en elegant en past bij veel BMW-modellen.

BMW M-grille

De BMW M-grille is een sportieve variant van de standaard BMW-grille en wordt vaak gevonden op M-modellen en sportuitvoeringen van BMW’s. De M-grille heeft een vergelijkbaar ontwerp als de standaard BMW-grille, maar met een iets agressievere uitstraling. De lamellen van de M-grille zijn breder en geven de auto een krachtigere uitstraling.

BMW i-grille

De BMW i-grille is een unieke grille die specifiek is ontworpen voor de elektrische en hybride BMW-auto's. Deze grille heeft een opvallend ontwerp met een blauwe rand en afhankelijk van het model ook een gesloten ontwerp. Dit gesloten ontwerp is ontworpen om de luchtweerstand te verminderen en de efficiëntie van de auto te verhogen.

BMW kidney-grille

De BMW kidney-grille is een ontwerp dat al sinds de jaren 30 op BMW’s te vinden is. Het heeft een opvallend ontwerp met twee verticaal geplaatste lamellen die lijken op een nier. De kidney-grille is te vinden op verschillende BMW-modellen en wordt vaak gebruikt om het klassieke BMW-ontwerp te benadrukken.

BMW X-grille

De BMW X-grille is ontworpen voor de BMW X-modellen en heeft een groot en opvallend ontwerp. Het heeft een vergelijkbaar ontwerp als de BMW Kidney-grille, maar met een breder en agressiever ontwerp. De X-grille benadrukt de sportiviteit en het krachtige ontwerp van de BMW X-modellen.

Het onderhoud van de grille

Om de BMW-grille in goede conditie te houden, is het van belang om regelmatig onderhoud te verrichten. Hieronder valt het schoonmaken van de grille om vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen die zich kunnen opstapelen en de esthetiek van de auto kunnen beïnvloeden. Bovendien is het cruciaal om eventuele beschadigingen of barsten in de grille te laten herstellen om verdere schade aan de auto te voorkomen. Een goed onderhouden BMW-grille kan niet alleen de uitstraling van de auto verbeteren, maar ook de levensduur verlengen en de waarde behouden.